El Projecte

El Viatge d’Ulisses

Hem escollit aquest nom pel nostre projecte ja que, de forma simbòlica, el viatge d’Ulisses cap a Ítaca ens recorda l’odissea en què de vegades es transforma l’autogestió emocional per hom i, també, ens suggereix el retorn a Ítaca, el retorn cap a l’origen, cap al nostre centre, cap a qui vertaderament som…un viatge cap al centre d’un mateix, cap a dins, cap a l’autoconeixement i creixement interior.

I, talment com Ulisses, aquest és un viatge que pots fer acompanyat però que, irrefrenablement, en molts passatges de la nostra aventura emocional ens trobarem sols a l’hora de resoldre els nostres conflictes interns.

I és que el camí és sempre més important que la meta!

 


 

 


Goleman (1995) va definir la intel.ligència emocional com la capacitat per reconèixer els nostres propis sentiments i els aliens, automotivar-nos i gestionar de manera positiva les nostres emocions. Per ell, la intel.ligència emocional és una forma d’interactuar amb el món i engloba habilitats tan diverses com el control dels impulsos, l’autoconsciència, la motivació, l’autoestima, l’entusiasme, la perseverança, l’empatia, que formen uns trets de caràcter particulars i insdispensables per una bona i positiva adaptació social com l’autodisciplina, la compassió o l’altruisme.

Deixa un comentari